Popcornshrimp med gochujangmajonnäs
Tempurafriterade räkor med koreansk twist! Serveras med en kryddig majonnäs smaksatt med gochujangpasta. Perfekta som festligt plock eller smakrik förrätt.
ca 45 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 300 g Vannameiräkor
- 0,5 tsk sellerisalt
- 1 tsk koreanska chiliflingor
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 förpackning tempuramix
- 1 näve gräslök
- neutral olja till fritering
GOCHUJANGMAJONNÄS
- 2 dl majonnäs
- 1 msk Gochujang
- 0,5 tsk sellerisalt
- 1 tsk risvinäger
Instruktioner
Matlagningsläge
- Tina och skala Vannameiräkorna. Skär dem i cirka 2 cm stora bitar. Krydda med sellerisalt, chiliflingor, vitlökspulver och rökt paprikapulver. Vänd räkorna i mjöl.
- Vispa ihop tempuramixen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda majonnäsen med Gochujang, sellerisalt och risvinäger i en separat skål.
- Värm olja i en kastrull eller fritös till 180°C. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna. Skaka av överflödig olja och vänd räkorna i lite salt.
- Lägg räkorna i en skål med lite av majonnäsen och blanda tills de är kladdiga.
- Hacka gräslöken och strö över.
- Ät med pinnar eller tandpetare och doppa i den resterande Gochujangmajonnäsen.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"