Krämig sill med Ras El Hanout och yoghurt

En krämig sill med aromatiska smaker från Ras El Hanout, en kryddblandning med bland annat gurkmeja, koriander, kryddpeppar, kanel och chili.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen
Krämig sill med Ras El Hanout och yoghurt
Ingredienser
1
portioner
  • 1 burk 5-minutersill (ca 400 g avrunnen vikt)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk Ras el Hanout
  • Salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Skär sillen i bitar.
  2. Riv vitlöken.
  3. Rör ihop yoghurt, majonnäs, honung, citronsaft, Ras el Hanout och vitlök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner sillen och låt den stå kallt i minst 12 timmar.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Testa att byta ut mot sillen mot stekt svamp för ett vegetariskt alternativ.
Popcornshrimp med gochujangmajonnäs
Smårätt

Popcornshrimp med gochujangmajonnäs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Okonomiyaki
Smårätt

Okonomiyaki

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Kryddiga lammspett med sting
Smårätt

Kryddiga lammspett med sting

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam
Smårätt

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Koreansk Bulgogi i salladsblad
Smårätt

Koreansk Bulgogi i salladsblad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Krämig sill med yuzu och Gochugaru
Smårätt

Krämig sill med yuzu och Gochugaru

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Ostron med wasabi och picklad gurka
Smårätt

Ostron med wasabi och picklad gurka

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min