Ostron med wasabi och picklad gurka

Picklad gurka och wasabi ger ostronen en spännande asiatisk touch.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen
Ostron med wasabi och picklad gurka
Ingredienser
1
portioner
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 ostron
  • 4 tsk Kewpie wasabimajonnäs
  • Några droppar Sesamolja mörkrostad
  • Några droppar Piri-Piri sås
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Tärna gurkan i små kuber.
  2. Koka upp risvinäger, socker och vatten, låt svalna och häll sedan lagen över gurkkuberna.
  3. Öppna ostronen, skär bort ostronet från skalet och torka rent.
  4. Lägg en klick wasabimajonnäs i botten på skalet och lägg sedan tillbaka ostronet på majonnäsen. Lägg på gurka och toppa med någon droppe sesamolja samt piri piri-sås.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Krämig sill med Ras El Hanout och yoghurt
Smårätt

Krämig sill med Ras El Hanout och yoghurt

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Kryddiga lammspett med sting
Smårätt

Kryddiga lammspett med sting

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Ostron med soja, ingefära och sesam
Smårätt

Ostron med soja, ingefära och sesam

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam
Smårätt

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Kimchi
Smårätt

Kimchi

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Okonomiyaki
Smårätt

Okonomiyaki

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Anka med hoisin-glaze
Smårätt

Anka med hoisin-glaze

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

Över 1 tim