Gravad lax med sesam och soja
En asiatisk variant på vår svenska gravade lax. Yuzun ger en frisk smak.
Över 1 tim
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- ca 1 kg färsk laxfilé
- 3 msk japansk soja
- 1 msk Yuzu Juice
- 2 msk strösocker
- 1 msk fint salt
- 1 msk Sesamolja mörkrostad
- 1 msk honung
- 1 tsk Piri-Piri sås
- 1 tsk Ingefära krossad
- 1 msk Sesamfrön rostade
Instruktioner
Matlagningsläge
- Kontrollera så att det inte är några ben kvar i laxfilén och skär den därefter i två längder.
- Rör ihop soja, yuzujuice, socker, salt, sesamolja, honung, piri-piri och ingefära i en skål. Smaka av – den ska ha tydlig sälta, frisk syra och lätt hetta. Justera piri-piri efter smak.
- Lägg laxen i en plastpåse eller i form med kant. Häll blandningen över laxen och gnid in den jämnt på båda sidor. Förslut och låt stå kallt i 24 timmar, vänd laxen efter halva tiden så att smakerna fördelas jämnt.
- Ta laxen ur påsen eller formen torka av den lätt med hushållspapper.
- Skär i tunna bitar och servera dem på ett fat, toppade med rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"








