Pankotorsk med mangosalsa
Fräsch och frasig torsk på en bädd av syrliga, söta och örtiga smaker.

Ingredienser
- 500 g torskrygg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 2 dl panko
MANGOSALSA
- 200 g mango
- 2 msk mangovinäger
- 1 msk gul sriracha
- 0,5 dl koriander
- 0,5 dl mynta
- 1 tsk salt
CHILIMAJONNÄS
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk koreanska chiliflingor
- 0,5 lime
PICKLAD SILVERLÖK
- 2 st silverlökar
- 0,5 dl risvinäger
- 0,75 dl strösocker
- 1 dl vatten
SERVERING
små majstortillabröd
Instruktioner
Matlagningsläge
- Skär torsken i bitar och salta. Vänd bitarna i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
- Fräs fisken i lite naturell olja och smör på medeltemperatur, cirka 2 minuter på varje sida.
- Blanda risvinäger, socker och vatten. Rör tills sockret löst upp sig. Tillsätt skivad silverlök och låt den stå några timmar, gärna över natten.
- Pressa lime i en separat skål och tillsätt de övriga ingredienserna till majonnäsen.
- Skär mangon i bitar och lägg i en separat skål. Tillsätt alla de övriga ingredienserna till mangosalsan.
- Servera i majstortillabröd.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"