Noritaco med laxtartar
Sushitacos där alla kan sitta runt bordet och göra sina egna tacos. Lägg ingredienserna i separata skålar och placera dem i mitten av bordet. Variera genom att byta ut laxen mot annan fisk eller tofu, och lägg till fler toppings som rostad lök, inlagd ingefära och avokado.
ca 1 tim
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 3 st rostade koreanska sjögräsblad (Kim)
- 400 g lax
- 3 dl sushiris
- 2 msk japansk soja
- 2 msk lime- eller yuzujuice
- 1 st röd chili
- 1 st salladslök
- 4 msk chilirostade sesamfrön
- 1 dl Kewpiemajonnäs
- färsk koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Klipp de rostade koreanska sjögräsbladen i sex delar per ark.
- Skär laxen i cirka 1x1 cm tärningar och blanda med limejuice och soja i en skål.
- Lägg två skedar av det avsvalnade riset i mitten av ett sjögräsblad.
- Hacka röd chili fint och skär salladslöken i tunna skivor.
- Servera alla komponenter i separata skålar, precis som vid en taco-middag. Lägg på laxröran, röd chili, salladslök, Kewpiemajonnäs och färsk koriander. Toppa med chilirostade sesamfrön.
- Vik upp noribladen längs kanterna och ät som tacos. Doppa i valfri dipp.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"