Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 tsk Sichuanpeppar
- 1 msk neutral olja
- 1 msk Vitlök krossad
- 1 msk Ingefära krossad
- 1 Stjärnanis hel
- 0,5 kanelstång
- 1 liter färdig ramenbuljong
- 2 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk Sesamolja mörkrostad
- 0,5 msk honung
- 400 g fläskkarré
- Salt & svartpeppar
- 1 msk olja till stekning
- 2 pak choi
- 4 portioner ramennudlar
- SERVERING
- 2 st salladslökar
- 150 g sockerärtor
- 180 g böngroddar
- 2 dl strimlad rödkål
- 1 msk sesamfrön rostade
- 4 löskokta delade ägg
- Chiliolja eller sriracha (efter smak)
Instruktioner
Matlagningsläge
- Hacka den gula löken.
- Mortla sichuanpepparnlätt.
- Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i lök, vitlök och ingefära, fräs några minuter tills det doftar gott. Tillsätt stjärnanis, kanelstång och sichuanpeppar, låt fräsa 1–2 minuter så att kryddorna blommar ut.
- Häll i den färdigaramenbuljongen. Tillsätt soja, risvinäger, sesamolja och honung. Låt sjuda på låg värme i 20–30 minuter så smakerna gifter sig.
- Skiva fläskarrén i 4 skivor.
- Krydda köttet med saltoch peppar. Stek på medelhög värme i olja tills det är gyllenbrunt och precisgenomstekt. Låt vila ett par minuter och skär det sedan i skivor.
- Dela pak choi på hälften.
- Koka ramennudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka eller ånga pak choi hastigt i 1–2 minuter tills den mjuknar men fortfarande är spänstig.
- Toppa ramenbuljongen med skivor av fläskkarré, pak choi, salladslök, sockerärtor, böngroddar, rödkål, sesamfrön och halverat löskokt ägg.
- Droppa över lite chiliolja eller sriracha för extra värme.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"













