Ingredienser
- 2 msk hackad salladslök
- 1 msk hackad koriander
- 500 g fläskfärs
- 1 msk Vitlök krossad
- 1 msk ingefära krossad
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja mörkrostad
- 1 msk honung
- 1 msk Panko ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk Piri-Piri sås
- Nymald svartpeppar
- Olja att steka i
- GLAZE
- 3 msk japansk soja
- 1 msk Yuzu Juice
- 2 msk honung
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk Sesamolja mörkrostad
- 1 tsk Gochujang
- 1 tsk ingefära krossad
- SERVERING
- Sesamfrön rostade
Instruktioner
Matlagningsläge
- Rör ihop alla ingredienser till köttbullarna. Låt stå i 10 minuter så att pankon sväller.
- Rulla smeten till små köttbullar (julbordsstorlek, ca 2,5 cm). Stek i neutral olja på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta, 6–8 minuter.
- Lägg alla ingredienser till glazen i en liten kastrull.
- Låt koka ihop på medelvärme i 5–7 minuter tills den blir lätt sirapslik och doftar citrus och soja.
- Lägg de nystekta köttbullarna i glazen och vänd runt tills de täcks helt och blir glansiga.
- Strö över rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"















