Makirullar
Rulla egen sushi hemma med noriblad och fyll med lax, avokado och gurka. En mångsidig rätt som kan varieras med räkor, mango eller chilimajonnäs – perfekt för både vardag och fest.
ca 1 tim
Fisk & skaldjur

Ingredienser
SUSHIRIS
- 4 dl sushiris
- 4 dl vatten
- 1 dl risvinäger
- 2 msk strösocker
- 2 tsk salt
RULLAR
- 4 st Noriblad
- 8 dl sushiris
- 300 g lax
- 2 st avokado
- 1 st gurka
- 1 msk wasabi
SERVERING
- 0,5 dl japansk soja
- 4 msk gari, inlagd ingefära
- wasabi
Instruktioner
Matlagningsläge
- Skölj riset tills vattnet är klart och låt det sedan ligga i blöt i 20 minuter.
- Koka upp risvinäger, socker och salt i en minut och ställ åt sidan.
- Sila bort vattnet från riset och lägg riset i en kastrull eller riskokare. Tillsätt 4 dl nytt vatten och koka i 20 minuter. Låt riset stå och dra en stund. Häll över vinägerblandningen och låt svalna under en fuktig handduk eller plastfolie.
- Lägg ett noriblad på en sushimatta eller plastfilm. Ta lite wasabi på fingret och dra en vågrät linje nära botten av arket.
- Lägg på ris, men lämna 2 cm längst ner och 5 cm längst upp tomt.
- Skär lax, avokado och gurka i stavar. Placera dem nära botten av arket och rulla ihop till en rulle med hjälp av mattan eller plastfilmen. Fäst arket genom att dutta lite vatten längst upp.
- Skär rullen i 1–2 cm breda skivor. Lägg upp på ett serveringsfat och servera med japansk soja, gari och resten av wasabin.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"