Kimchipannkaka med Kewpiemajonnäs och sojadip
En smakrik pannkaka med kimchi laddad med umami, mild hetta och perfekt krisp. Toppa med kewpiemajonnäs, sesam och servera med sojadip för en snabb, vegetarisk vardagsfavorit med karaktär.
ca 1 tim
Vegetarisk

Ingredienser
- 200 g kimchi
- 3 msk spad från kimchin
- 0,5 dl vatten
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm socker
- 1 tsk Gochujangpasta eller Gochugaru
- 2 st salladslökar
- Kewpiemajonnäs
- rostade sesamfrön
- neutral olja
SOJADIPP
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk socker
Instruktioner
Matlagningsläge
- Hacka ner kimchi i små bitar och lägg i en bunke.
- Tillsätt kimchispad, vatten, vetemjöl, salt, socker och gochujangpasta. Vispa till en tjock pannkakssmet.
- Hacka salladslök och tillsätt i pannkakssmeten.
- Blanda alla ingredienser till sojadippen i en separat skål.
- Stek kimchismeten på medelhög värme i den neutrala oljan, till den fått en gyllene färg på båda sidorna. Gör en stor pannkaka eller flera små plättar.
- Spritsa majonnäsen och dekorera med rostade sesamfrön vid servering. Servera med sojadippen
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"