Ugnsbakad chililax
Kryddig och krämig lax med en krispig topp. Servera med kokt ris eller en sallad, till exempel med vitkål och salladslök.
ca 45 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 500 g lax
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 dl panko
- 2 msk chili krossade flakes
- 1 st citron
- 0,5 st grönskasbuljongstärning
- salt
- gräslök
Instruktioner
Matlagningsläge
- Förvärm ugnen till 170 grader.
- Placera laxen i en ugnsform och salta den.
- Riv zesten från hela citronen.
- Blanda crème fraiche, grädde, smulad buljongtärning och saften från halva citronen i en skål.
- Häll blandningen över laxen. Strö över Chili krossade flakes och panko, och avsluta med att strö över citronzesten.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
- Servera med ris, kokt broccoli eller en vitkålssallad.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"