Gouchujangfärs med restfest
Precis som den koreanska pyttipannan Bibimbap använder vi kött, ris och det som finns i kylen. I detta recept använder vi nötfärs, ris, kimchi och stekt ägg. Använd det du har och smaksätt med gochujangsås. Ett tips är att tänka på att inkludera något syrligt, något starkt, något knaprigt och något mjukt för att skapa den perfekta tallriken.

Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 4 msk gochujang chilisås
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk neutral olja
PICKLAD GURKA
- 1 st gurka
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 2 msk ättikssprit (12%)
- 2 msk socker
SERVERING
- 4 st ägg
- ris
- kimchi
FÖRSLAG PÅ TILLBEHÖR
- Gochujang chilisås
- Svamp, stekt med soja och sesamolja
- Pak choi, sojabönor eller broccoli, kokt eller stekt med soja och sesamolja
- Salladslök, tunt skivad
- Chilirostade sesamfrön
- Färsk koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skiva gurkan tunt och blanda med salt i en skål. Lägg en mindre skål och en tyngd över gurkan i cirka 30 minuter, och häll sedan av gurkspadet.
- Gör en lag av ättikssprit, vatten och socker. Rör om tills sockret löst sig. Tillsätt gurkan och låt stå i 1 timme innan servering.
- Hacka vitlöken fint.
- Fräs färsen med salt, socker och vitlök. Tillsätt sedan soja, sesamolja och gochujang chilisås.
- Stek ägg och förbered de grönsaker du vill ha.
- Servera genom att lägga riset i botten av tallriken och fyll sedan på med de övriga komponenterna.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"