Het fiskgryta
En värmande fiskgryta med kokosmjölk, vitlöksflingor, jalapeñoflakes och chilistrån. Frisk lime, citrongräs och koriander balanserar smakerna. Perfekt för en smakrik men mild familjemiddag.
ca 30 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 600 g vit fisk
- 1 st gul lök
- 0,5 purjolök
- 5 cm ingefära
- 2 msk olivolja
- 2 msk vitlöksflingor
- 1 msk chili jalapeño flakes
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 st morötter
- 10 st champinjoner
- 1 st citrongräs
- 1 st lime
- 400 ml kokosmjölk
- 2 st kvistar koriander
- 3 msk chilistrån
- Salt
Instruktioner
Matlagningsläge
- Tärna fisken och skär potatisen i klyftor.
- Skiva lök och purjolök. Riv ingefära.
- Svetta löken och ingefäran försiktigt i en gryta med olivolja. Smaka av med salt och tillsätt chili jalapeño flakes och vitlöksflingor när löken blivit mjuk.
- Häll i vitt vin och låt det koka i 1 minut. Tillsätt grönsaksbuljong och kokosmjölk.
- Skärmoroten i slantar och dela champinjonerna i fyra delar. Tillsätt dem i grytan tillsammans med citrongräs. Koka tills grönsakerna blivit mjuka.
- Pressa lime och tillsätt limejuicen till grytan.
- Tärna fisken.
- Plocka bladen från persiljan.
- Addera fisk, koriandern och chilistrån till grytan. Värm försiktigt och låt fisken tillagas utan att koka sönder den, vilket tar cirka 5 minuter.
- Plocka ut citrongräset och servera fiskgrytan i portionsskålar. Ringla gärna över lite örtolja vid servering.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"