Pad Thai med kyckling och ostronskivling
Superklassiker, här med både ostronskivling och kyckling.
ca 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 300 g risnudlar breda
- 300 g kycklingfilé- eller lårfilé
- 100 g ostronskivling
- 4 msk rapsolja
- 2 st ägg
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 dl böngroddar
- 3 st salladslökar
- 1 st morot
- 100 g vitkål
- 4 msk tamarindpasta (kan uteslutas)
- 4 msk fisksås
- 3 msk ljus soja
- 2 msk palmsocker eller strösocker
- 1,5 msk risvinäger
SERVERING
- 1 dl jordnötter
- färsk koriander
- limeklyftor
Instruktioner
Matlagningsläge
- Blötlägg risnudlarna i varmt vatten, cirka 20 minuter tills de är mjuka men fortfarande fasta. Häll av vattnet och ställ nudlarna åt sidan.
- Finhacka vitlök och lägg i en skål. Tillsätt tamarindpasta, fisksås, ljus soja, palmsocker och risvinäger. Rör tills sockret lösts sig.
- Strimla kyckling och riv ostronskivling i långsmala bitar. Strimla morot och vitkål fint.
- Hetta upp en wok- eller stekpanna på hög värme med häften av rapsoljan. Stek kycklingen och ostronskivlingen tills de är genomstekta. Lägg åt sidan.
- Tillsätt resterande olja i pannan och knäck äggen direkt i pannan. Rör om snabbt för att göra en äggröra och tillsätt de blötlagda risnudlarna och såsen. Rör om väl så att nudlarna täcks av såsen.
- Lägg tillbaka kycklingen och ostronskivlingen i stekpannan. Tillsätt skivad salladslök, böngroddar, vitkål och morot.
- Woka tills allt är ordentligt varmt, men inte för länge så att grönsakerna behåller sin krispighet.
- Toppa nudelwoken med grovhackade jordnötter, färsk koriander och limeklyftor.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"