Ingredienser
- 4 st skivor rimmat sidfläsk
- 2 msk smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 krm koreanska chiliflingor
- 3 msk ssamjangpasta
- 2 dl grädde
- 400 g pasta
- 1 dl parmesanost
- 2 st salladslök
SERVERING
- kimchi
- 4 st ägg
Instruktioner
Matlagningsläge
- 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- 2. Stek sidfläsket så att den får en fin yta och lägg det åt sidan. Använd samma stekpanna och tillsätt smör. Hacka vitlöken och tillsätt i stekpannan tillsammans med koreanska chiliflingor och ssamjangpasta. Fräs i några minuter.
- 3. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt gärna några skedar av pastavattnet. Lägg i pastan och osten i stekpannan och blanda tills såsen blir len och krämig.
- 4. Skär det stekta sidfläsket i mindre bitar. Lägg upp pastan i skålar och toppa med skivad salladslök och riven parmesanost.
Servera gärna med lite kimchi och ett löskokt ägg.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"