Japchae med kyckling och tofu

En färgsprakande rätt med sötpotatisnudlar, kyckling, tofu och grönsaker i en balanserad sojasås med sesamolja. Perfekt som vardagsmiddag eller till fest – och lika god kall som varm.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Japchae med kyckling och tofu
Ingredienser
1
portioner
  • 200 g sötpotatisnudlar
  • 200 g kycklingfilé 
  • 200 g tofu
  • 1 msk soja 
  • 0,5 msk sesamolja mörkrostad
  • 1 tsk socker 
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 200 g broccoli
  • 1 st gul lök
  • 3 st salladslökar
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g bladspenat 
  • 2 msk rapsolja
  • salt  
  • peppar 

SÅS

  • 4 msk soja 
  • 1,5 msk socker 
  • 1,5 msk sesamolja  mörkrostad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • 2 msk risvinäger 
  • salt  
  • peppar 

SERVERING

  • 2 msk sesamfrön rostade
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Pressa vitlöken till såsen i en skål. Tillsätt de resterande ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda och ställ åt sidan.
  3. Finhacka den resterande vitlöksklyftan och blanda tillsammans med soja, sesamolja och socker i en skål. Tillsätt kycklingen och låt marinera i cirka 10 minuter.
  4. Stek kycklingen i häften av rapsoljan tills den är genomstekt och har fått fin färg. Tillsätt tärnad tofu mot slutet och stek i ytterligare någon minut.
  5. Hetta upp resterande rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Strimla morot och dela broccolin i mindre buketter. Skär gul lök och salladslök i mindre skivor. Dela vaxbönorna i mindre bitar. Tillsätt alla grönsakerna i stekpannan och stek i 2–4 minuter tills de är mjuka men fortfarande krispiga. Tillsätt spenaten och stek tills den precis mjuknat.
  6. Blanda nudlarna, kycklingen och tofun med grönsakerna och häll över såsen.
  7. Rör om så att allt täcks av såsen och värm tills allt är genomvarmt.
  8. Servera på ett stort fat eller i portionsskålar och toppa med rostade sesamfrön.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Japchae kan även serveras som en kall rätt och håller flera dagar i kylen.
Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs
Huvudrätt

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Pankotorsk med mangosalsa
Huvudrätt

Pankotorsk med mangosalsa

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

Buffalo wings med piri-piri
Huvudrätt

Buffalo wings med piri-piri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Gouchujangfärs med restfest
Huvudrätt

Gouchujangfärs med restfest

Inga omdömen
Inga omdömen
(
4.5
 stjärnor)
 • ​
2
 omdömen

ca 1 tim

Pad Thai med kyckling och ostronskivling
Huvudrätt

Pad Thai med kyckling och ostronskivling

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Kimchi sticky fried chicken
Huvudrätt

Kimchi sticky fried chicken

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Julskinka griljerad med gochujang
Huvudrätt

Julskinka griljerad med gochujang

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min