Japchae med kyckling och tofu
En färgsprakande rätt med sötpotatisnudlar, kyckling, tofu och grönsaker i en balanserad sojasås med sesamolja. Perfekt som vardagsmiddag eller till fest – och lika god kall som varm.
ca 45 min
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 200 g sötpotatisnudlar (dangmyeon)
- 200 g kycklingfilé
- 200 g tofu
- 1 msk soja
- 0,5 msk sesamolja
- 1 tsk socker
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 200 g broccoli
- 1 st gul lök
- 3 st salladslökar
- 100 g vaxbönor
- 100 g bladspenat
- 2 msk rapsolja
- salt
- peppar
SÅS
- 4 msk soja
- 1,5 msk socker
- 1,5 msk sesamolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk rostade sesamfrön
- 2 msk risvinäger
- salt
- peppar
SERVERING
- 2 msk rostade sesamfrön
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
- Pressa vitlöken till såsen i en skål. Tillsätt de resterande ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda och ställ åt sidan.
- Finhacka den resterande vitlöksklyftan och blanda tillsammans med soja, sesamolja och socker i en skål. Tillsätt kycklingen och låt marinera i cirka 10 minuter.
- Stek kycklingen i häften av rapsoljan tills den är genomstekt och har fått fin färg. Tillsätt tärnad tofu mot slutet och stek i ytterligare någon minut.
- Hetta upp resterande rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Strimla morot och dela broccolin i mindre buketter. Skär gul lök och salladslök i mindre skivor. Dela vaxbönorna i mindre bitar. Tillsätt alla grönsakerna i stekpannan och stek i 2–4 minuter tills de är mjuka men fortfarande krispiga. Tillsätt spenaten och stek tills den precis mjuknat.
- Blanda nudlarna, kycklingen och tofun med grönsakerna och häll över såsen.
- Rör om så att allt täcks av såsen och värm tills allt är genomvarmt.
- Servera på ett stort fat eller i portionsskålar och toppa med rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"