Sticky chinese chicken
“Sticky” kyckling med en underbar kryddighet från five spice-kryddan. Servera med ris och en god grönsak. En ny favorit för alla!
Över 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 800 g benfria kycklinglår, gärna med skinnet kvar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk five spice
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
GLAZE
- 2 msk honung
- 1 msk chinkiangvinäger
- 2 msk japansk soja
SERVERING
- risrostade sesamfrön
- gräslök eller salladslök
- haricots verts eller broccoli
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka vitlöken fint och lägg den i en stor skål eller bunke. Tillsätt five spice, japansk soja och sesamolja. Blanda väl.
- Lägg kycklingen i skålen och låt den marinera i kylen i en timme.
- Ta ut kycklingen ur kylen och stek den i neutral olja. Börja med skinnsidan nedåt och stek i cirka 5 minuter.
- Blanda alla ingredienser till glazen i en separat skål. Pensla kycklingen med glazen och vänd den i pannan. Upprepa tills kycklingen är genomstekt och härligt kladdig på båda sidor.
- Skär salladslöken eller gräslöken i tunna skivor.
- Koka broccoli eller haricots verts i saltat vatten, cirka 2 – 4 minuter.
- Servera kycklingen med ris och valda grönsaker. Toppa med rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"