Asiatiskt grillade kött- och grönsaksspett tillagas av en kock och visar upp salta smaker från det asiatiska köket med autentiska ingredienser och recept.

Våra Recept

Ta del av Asiens smakvärlds alla hörn och upptäck ditt nya favoritrecept. Från mustiga grytor till spänstiga nudlar – Risberg har något att erbjuda alla smaklökar.

Important:
This component uses Transforms (Move Down 100%) to hide and show modal so that filters apply once the user hits the apply button (optimal UX). Using the display: hidden will prevent the apply button from working.

To show and hide the modal for editing purposes:
  • Select the archive_filters_filters-modal div found next to the filter6_filters-button div.
  • Hit the Hide button and it will show (yes this is counterintuitive).
Filtrera
Filter
Måltid
Ingrediens
Tid
Tack för ditt engagemang!
Något gick fel. Var god försök senare.
Tag
Visar 0 av 100
Noritaco med laxtartar
Fisk & skaldjur
  • 3 st Kim rostade noriblad
  • 400 g lax
  • 3 dl sushiris
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk lime- eller yuzujuice
  • 1 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 4 msk chilirostade sesamfrön
  • 1 dl Kewpiemajonnäs 
  • färsk koriander
October 2, 2025

Noritaco med laxtartar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Makirullar
Fisk & skaldjur

SUSHIRIS

  • 4 dl sushiris
  • 4 dl vatten 
  • 1 dl risvinäger 
  • 2 msk strösocker 
  • 2 tsk salt 

RULLAR

  • 4 st Nori sjögräsblad
  • 8 dl sushiris
  • 300 g lax
  • 2 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 msk wasabi  

SERVERING

  • 0,5 dl japansk soja
  • 4 msk gari, inlagd ingefära 
  • wasabi
October 2, 2025

Makirullar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Piri piri chutney
Vegetarisk
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök  
  • 5 st chili torkad hel piripiri
  • 1 msk vitlöksflingor
  • 2 msk korianderblad
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 2 msk honung
  • 1 dl äpplemust
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt
October 2, 2025

Piri piri chutney

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Key lime pie med yuzu
Vegetarisk

BOTTEN

  • 200 g digestivekex (ca 12 kex) 
  • 100 g smör

FYLLNING

  • 5 st äggulor 
  • 1 burk mkondenserad
  • 0,5 dl färskpressad limejuice 
  • 0,5 dl yuzu juice
  • 1 msk limezest 

TOPPING

  • 2 dl vispgrädde 
  • 1 msk florsocker 
  • limezest
October 2, 2025

Key lime pie med yuzu

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Kimchi sticky fried chicken
Kyckling & fågel
  • 500 g kycklinglårfilé 
  • 0,5 dl Kimchi marinad Korea
  • 2 msk kimchi
  • 2 msk yoghurt 
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja mörkrostad
  • 1 msk socker
  • salt
  • peppar

PANERING

  • 1,5 dl majsstärkelse eller potatismjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver 
  • 2 tsk sesamfrön (svarta eller vita) 
  • 1,5 tsk gochugaru
  • salt  
  • peppar 
  • olja till fritering 

SÖTSYRLIG SÅS

  • 0,5 dl gochujang
  • 2 msk rapsolja 
  • 2 msk honung 
  • 1 msk socker 
  • 1 msk soja 
  • 1,5 msk risvinäger 
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk ingefära krossad
  • 1 tsk sesamolja mörkrostad

SERVERING

  • 4 st briochebröd 
  • 2 dl vitkål eller rödkål
  • 0,5 dl majonnäs 
  • inlagd dillgurka
October 2, 2025

Kimchi sticky fried chicken

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Kimchipannkaka med Kewpiemajonnäs och sojadip
Vegetarisk
  • 200 g kimchi 
  • 3 msk spad från kimchin 
  • 0,5 dl vatten 
  • 1 dl vetemjöl 
  • 1 tsk salt 
  • 1 krm socker 
  • 1 tsk Gochujangpasta eller Gochugaru
  • 2 st salladslökar 
  • Kewpiemajonnäs 
  • sesamfrön rostade
  • neutral olja

SOJADIPP

  • 0,5 dl japansk soja 
  • 2 msk risvinäger 
  • 1 msk sesamolja mörkrostad
  • 1 tsk socker
Vardag
October 2, 2025

Kimchipannkaka med Kewpiemajonnäs och sojadip

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

ca 1 tim

Buffalo wings med piri-piri
Kyckling & fågel
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk lökpulver

PIRI-PIRI SÅS

  • 3 msk Piri-piri sås
  • 4 msk smör
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk lönnsirap eller honung
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 1 tsk worcestershiresås

SERVERING

  • färsk koriander
September 2, 2025

Buffalo wings med piri-piri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Inga resultat hittades
Det finns inga resultat med dessa kriterier. Försök att ändra din sökning.
Tarte tatin med päron och syltat ingefära_

Konserverad frukt & grönt – smaker som håller

Från syltad ingefära och kimchi till kondenserad mjölk – våra konserverade produkter gör det enkelt att sätta en autentisk asiatisk prägel på dina rätter. Alltid smakrikt, alltid redo när du behöver det.

För oss på Risberg handlar smak inte bara om hur något smakar – utan om känslan det lämnar efter sig. Smak är kärnan i allt vi gör, från råvaror till färdig upplevelse.

Arom står för den djupa, fylliga och njutbara helhet som gör en smakupplevelse komplett. På Risberg är arom mer än en doft eller ton – det är varumärkets själ och löfte om kvalitet.

FAQs

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring Risberg och vårt sortiment.

Hur doserar man chilipulver jämfört med färsk chili?

Eftersom chilipulver är mer koncentrerat än färsk chili behövs mindre mängd för samma hetta. En ungefärlig riktlinje är att en tesked chilipulver motsvarar styrkan i en medelstark färsk chili, men smaken kan variera beroende på sort. Börja med lite och justera efter smak.

Jag är nybörjare på asiatisk matlagning. Var börjar jag?

Att laga asiatisk mat behöver inte vara svårt – tvärtom kan det vara både enkelt och roligt! På våra receptsidor hittar du goda rätter och små tips. Våra recept är skapade för att ge dig en trygg start men också inspiration att prova nya rätter och upptäcka hur mycket variation asiatisk matlagning kan erbjuda.

Vilka kryddor ingår i Risberg Five Spices?

Five Spices är en kinesisk allkrydda som innehåller koriander, fänkål, muskot, ingefära, kanel, nejlika, stjärnanis och sichuanpeppar. Den passar perfekt som smaksättare till fläskkött och Pekinganka men även till skaldjur, i soppor, wok, grytor och marinader.