Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar
Denna soppa är comfort food när den är som bäst. Soppan är låg i kalorier men värmer själen och är en fröjd för smaklökarna. Den friska smaken från yuzu och limeblad ger en extra touch till den annars milda soppan.
ca 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 1 kg kycklinglår på ben
- 2 st påsar shiratakinudlar
- 1 msk ingefära
- 2 st limeblad
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st gula lökar
- 10 st korn svartpeppar
- 1 tsk sellerisalt
- 4 msk yuzujuice
- 4 st salladslökar salt
SERVERING
- Crispy chili in oil
- Färsk ört t.ex. koriander, thaibasilika, vitlöksgräs, persilja eller timjan.
Instruktioner
Matlagningsläge
- Lägg kycklingbenen i en kastrull och fyll med vatten tills de täcks. Koka upp och skumma av ytan med en sked för att få en klar buljong.
- Tillsätt ingefära, limeblad, vitlök, lök, svartpeppar och salt efter smak. Koka tills köttet börjar lossna från benen. Ta upp kycklingbenen och låt buljongen koka i ytterligare 10 minuter.
- Tillsätt sellerisalt, yuzujuice och salladslök till buljongen. Smaka av och justera med mer salt eller yuzujuice om det behövs.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och fördela dem i 4 skålar.
- Plocka bort köttet från kycklingbenen och lägg det på nudlarna.
- Häll buljongen över nudlarna och ringla chiliolja ovanpå.
- Dekorera med din favoritört, till exempel koriander, vitlöksgräs, thaibasilika eller timjan.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"