Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar

Denna soppa är comfort food när den är som bäst. Soppan är låg i kalorier men värmer själen och är en fröjd för smaklökarna. Den friska smaken från yuzu och limeblad ger en extra touch till den annars milda soppan.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 1 kg kycklinglår på ben
  • 2 st påsar shiratakinudlar
  • 1 msk ingefära
  • 2 st limeblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 10 st korn svartpeppar
  • 1 tsk sellerisalt
  • 4 msk yuzujuice
  • 4 st salladslökar salt

SERVERING

  • Crispy chili in oil
  • Färsk ört t.ex. koriander, thaibasilika, vitlöksgräs, persilja eller timjan.
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Lägg kycklingbenen i en kastrull och fyll med vatten tills de täcks. Koka upp och skumma av ytan med en sked för att få en klar buljong.
  2. Tillsätt ingefära, limeblad, vitlök, lök, svartpeppar och salt efter smak. Koka tills köttet börjar lossna från benen. Ta upp kycklingbenen och låt buljongen koka i ytterligare 10 minuter.
  3. Tillsätt sellerisalt, yuzujuice och salladslök till buljongen. Smaka av och justera med mer salt eller yuzujuice om det behövs.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och fördela dem i 4 skålar.
  5. Plocka bort köttet från kycklingbenen och lägg det på nudlarna.
  6. Häll buljongen över nudlarna och ringla chiliolja ovanpå.
  7. Dekorera med din favoritört, till exempel koriander, vitlöksgräs, thaibasilika eller timjan.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Vietnamesisk biff nudelsoppa
Soppa

Vietnamesisk biff nudelsoppa

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
4
 omdömen

Över 1 tim