Sesamnudlar

Smakrika nudlar som kan serveras kall eller varmt. Perfekt snabblunch, familjemiddag eller till picknicken. Servera med lax, räkor, jordnötter eller tofu för att göra det lite matigare.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 250 g sobanudlar
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk chinkiangvinäger eller risvinäger
  • 1 krm socker
  • 2 st salladslökar
  • 3 msk rostade sesamfrön

SERVERING

  • 1 dl sjögräschips
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Blanda japansk soja, sesamolja, chinkiangvinäger och socker i en stor skål. Rör om tills sockret har lösts upp.
  3. Tillsätt nudlarna, salladslöken och de rostade sesamfröna, och blanda väl.
  4. Strö sjögräschips över vid servering.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Buffalo wings med piri-piri
Huvudrätt

Buffalo wings med piri-piri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Gouchujangfärs med restfest
Huvudrätt

Gouchujangfärs med restfest

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Het fiskgryta
Huvudrätt

Het fiskgryta

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

California rolls
Huvudrätt

California rolls

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 45 min

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs
Huvudrätt

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Sticky chinese chicken
Huvudrätt

Sticky chinese chicken

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Anchofläsk
Huvudrätt

Anchofläsk

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min