Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing
Nudlar som du enkelt sköljer av och blandar med grönsaker och dressing – det blir inte smidigare än så! Servera gärna med kyckling, räkor eller tofu.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 300 g sjögräsnudlar
- 1 st morot
- 1 st salladslök
- 1 näve koriander
- 200 g sojabönor
JORDNÖTSDRESSING
- 0,5 dl jordnötssmör
- 1 msk sesamolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk limejuice
- 1 tsk sambal oelek eller sriracha
- 0,5 dl vatten
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk socker (om inte jordnötssmöret är sötat)
Instruktioner
Matlagningsläge
- Skölj nudlarna i kallt vatten.
- Hacka vitlöksklyftan och lägg den i en skål. Tillsätt resterande ingredienser till dressingen och vispa tills du får en slät sås.
- Grovhacka koriandern och lägg den i en stor skål, men spara lite till servering. Riv moroten och skiva salladslöken, och blanda sedan ner dem i skålen tillsammans med sojabönorna. Tillsätt nudlarna och dressingen och blanda allt väl.
- Toppa med den sparade koriandern.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"