Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing

Nudlar som du enkelt sköljer av och blandar med grönsaker och dressing – det blir inte smidigare än så! Servera gärna med kyckling, räkor eller tofu.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 st morot
  • 1 st salladslök
  • 1 näve koriander
  • 200 g sojabönor

JORDNÖTSDRESSING

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk sambal oelek eller sriracha
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker (om inte jordnötssmöret är sötat)
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Skölj nudlarna i kallt vatten.
  2. Hacka vitlöksklyftan och lägg den i en skål. Tillsätt resterande ingredienser till dressingen och vispa tills du får en slät sås.
  3. Grovhacka koriandern och lägg den i en stor skål, men spara lite till servering. Riv moroten och skiva salladslöken, och blanda sedan ner dem i skålen tillsammans med sojabönorna. Tillsätt nudlarna och dressingen och blanda allt väl.
  4. Toppa med den sparade koriandern.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Servera gärna med räkor eller kyckling för att få en matigare oh med proteinrik nudelsallad.
Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu
Sallad

Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Vietnamesisk nudelsallad
Sallad

Vietnamesisk nudelsallad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Tomatsallad med chimmichurri
Sallad

Tomatsallad med chimmichurri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Algsallad
Sallad

Algsallad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min