Aromatisk chiliolja med crunch
En snabb chiliolja med aromatiska smaker och härligt krisp från chili, sesam och jordnötter. Perfekt som topping på nudlar och risrätter.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 0,5 dl gochugaru, koreanska chiliflingor
- 3 dl neutral olja
- 1 msk rostade sesamfrön
- 2 tsk vitlök krossad
- 2 tsk ingefära krossad
- 1,5 tsk sichuanpeppar
- 0,5 msk five spice
- 1 st lagerblad
- 1 st kanelstång
- 1 st stjärnanis
- 0,5 msk soja
- 1,5 msk rostade jordnötter
- 1 tsk socker
Instruktioner
Matlagningsläge
- Mortla sichuanpepparn och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt alla andra ingredienser utom jordnötter och socker.
- Värm oljan i en kastrull till cirka 180°C.
- Häll försiktigt den varma oljan över kryddblandningen. Det kommer att bubbla mycket, så var försiktig.
- Hacka jordnötterna och tillsätt dem tillsammans med sockret till oljan. Låt svalna.
- Förvara chilioljan i en glasburk med lock. Den håller sig bra i flera veckor.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"