Aromatisk chiliolja med crunch

En snabb chiliolja med aromatiska smaker och härligt krisp från chili, sesam och jordnötter. Perfekt som topping på nudlar och risrätter.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 0,5 dl gochugaru, koreanska chiliflingor
  • 3 dl neutral olja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 2 tsk vitlök krossad
  • 2 tsk ingefära krossad
  • 1,5 tsk sichuanpeppar
  • 0,5 msk five spice
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • 1 st stjärnanis
  • 0,5 msk soja
  • 1,5 msk rostade jordnötter
  • 1 tsk socker
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Mortla sichuanpepparn och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt alla andra ingredienser utom jordnötter och socker.
  2. Värm oljan i en kastrull till cirka 180°C.
  3. Häll försiktigt den varma oljan över kryddblandningen. Det kommer att bubbla mycket, så var försiktig.
  4. Hacka jordnötterna och tillsätt dem tillsammans med sockret till oljan. Låt svalna.
  5. Förvara chilioljan i en glasburk med lock. Den håller sig bra i flera veckor.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout
Såser & röror

Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Ingefärsdressing
Såser & röror

Ingefärsdressing

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Chipotlemajonnäs
Såser & röror

Chipotlemajonnäs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

BBQ rub
Såser & röror

BBQ rub

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Piri piri chutney
Såser & röror

Piri piri chutney

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Green Chutney
Såser & röror

Green Chutney

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori
Såser & röror

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min