Vietnamesisk nudelsallad
En fräsch och smakrik sallad som passar perfekt till lunch, helgmiddag eller buffé. Vi serverar den med räkor, men du kan också välja fisk, kyckling, biff eller tofu. För en vegansk variant, byt ut fisksåsen mot soja.
ca 30 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 400 g risnudlar tunna
- 400 g räkor
- 4 msk fisksås
- 4 msk neutral olja
- 4 msk risvinäger
- 2 msk limejuice
- 1 st färsk chili
- 1 msk rörsocker
- 2 st morot
- 1 st silverlök
- Mynta
- Koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten för att stoppa kokningen.
- Skär chilin och silverlöken i tunna skivor. Riv moroten.
- Blanda fisksås, neutral olja, risvinäger, limejuice och rörsocker i en stor skål. Rör om tills sockret har lösts upp. Tillsätt nudlar, räkor, skivad chili, riven morot och skivad silverlök. Blanda allt ordentligt.
- Toppa med koriander och mynta.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"