Vietnamesisk nudelsallad

En fräsch och smakrik sallad som passar perfekt till lunch, helgmiddag eller buffé. Vi serverar den med räkor, men du kan också välja fisk, kyckling, biff eller tofu. För en vegansk variant, byt ut fisksåsen mot soja.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 400 g risnudlar tunna
  • 400 g räkor
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk neutral olja
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk limejuice
  • 1 st färsk chili
  • 1 msk rörsocker
  • 2 st morot
  • 1 st silverlök
  • Mynta
  • Koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten för att stoppa kokningen.
  2. Skär chilin och silverlöken i tunna skivor. Riv moroten.
  3. Blanda fisksås, neutral olja, risvinäger, limejuice och rörsocker i en stor skål. Rör om tills sockret har lösts upp. Tillsätt nudlar, räkor, skivad chili, riven morot och skivad silverlök. Blanda allt ordentligt.
  4. Toppa med koriander och mynta.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Variera gärna med olika toppings som friterad schalottenlök, krossade jordnötter eller chilirostade sesamfrön.
Algsallad
Sallad

Algsallad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Tomatsallad med chimmichurri
Sallad

Tomatsallad med chimmichurri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu
Sallad

Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing
Sallad

Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min