Kikärtscurry med bockhornsklöver
En smakrik curry med kikärtor, kokosmjölk och tomat, där bockhornsklöver ger djup och karaktär. Perfekt till ris eller naan – en värmande vegetarisk rätt som bara blir godare dagen efter.
ca 45 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 400 g kokta kikärtor
- 2 msk olja eller smör
- 1 lök
- 1 msk vitlök krossad
- 1 msk ingefära krossad
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 tsk curryblandning
- 1 tsk bockhornsklöver, malen eller hel
- 1 st grön chili
- 1,5 dl krossade tomater
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk salt
- 1 msk citronjuice
- 0,5 msk socker
- salt
SERVERING
- basmatiris
- naanbröd
- färsk koriander
- rostad mandel
Instruktioner
Matlagningsläge
- Finhacka löken och pressa vitlöken.
- Hetta upp olja eller smör i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs tills löken blir gyllenbrun, cirka 5–7 minuter.
- Tillsätt malen koriander, spiskummin, gurkmeja, chilipulver, curryblandning och malen bockhornsklöver. Fräs i ytterligare 1–2 minuter tills kryddorna börjar dofta. Om du använder hel bockhornsklöver, mortla den innan.
- Hacka chilin och tillsätt den till curryn tillsammans med krossade tomater. Låt såsen sjuda i cirka 5 minuter.
- Häll i kokosmjölk och låt puttra ytterligare några minuter.
- Låt kikärtorna rinna av och skölj dem. Rör ner kikärtorna och låt curryn sjuda i 10 minuter så att ärtorna tar åt sig smaken.
- Smaka av med salt och rör ner garam masala. Justera smaken med citronjuice och socker.
- Garnera med färsk koriander och rostad hackad mandel. Servera med basmatiris och/eller naanbröd.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"