Ingredienser
- 1,5–2 kg tjockarevbensspjäll
- 10 dl vatten
- Glaze
- 1 dl japansk soja
- 1 dl mörk kinesisk soja
- 1 dl farinsocker
- 3 msk risvinäger
- 1 msk honung
- 2 msk Vitlök krossad
- 2 msk Ingefära krossad
- 1 hel kanelstång
- 2 Stjärnanis hel
- 1 tsk Chili Chipotlekrydda
- 1 tsk Sesamolja mörkrostad
- 0,5 dl pressad apelsinjuice
Instruktioner
Matlagningsläge
- Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Skumma av ytan. Sänk värmen och låt sjuda 45–60 minuter tills köttet börjar bli mört. Häll av vattnet.
- Blanda soja, farinsocker, risvinäger, honung, vitlök, ingefära, kanelstång, stjärnanis, chipotle och sesamolja i en kastrull. Låt koka upp och sjuda 10–15 minuter tills såsen reducerats något och blivit sirapslik. Ta upp kanelstång och stjärnanis.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de förkokta spjällen i en ugnsform, pensla dem rikligt med glazen.
- Rosta revbensspjällen i ugnen 25–30 minuter, vänd dem under tiden och pensla flera gånger tills ytan är mörkt karamelliserad och klibbig.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"













