Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam
Tunna skivor lax toppas med en syrlig ponzusås med yuzujuice, sesam, jalapeño och färska örter. En elegant och snabb mellanrätt med perfekt balans mellan fett, syra och hetta.
ca 30 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 300 g laxfilé
PONZUSÅS
- 2,5 msk yuzu juice
- 0,5 msk risvinäger
- 2 msk sojasås
- 1,5 tsk mirin
- 1 tsk sesamolja
- 1.5 tsk ingefära
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 msk socker
SERVERING
- 1 msk rostade sesamfrön, svarta och vita
- 1 st salladslök
- 1 st färsk jalapeño
- 7 cm gurka
- färsk koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
- Skiva laxen i cirka 5 mm tjocka skivor.
- Riv ingefäran och vitlöken fint och lägg i en skål. Tillsätt alla ingredienser till ponzusåsen och blanda väl.
- Lägg ut laxskivorna på ett fat eller en tallrik.
- Häll såsen över laxskivorna.
- Skär jalapeño och salladslök i tunna skivor.
- Skala och tärna gurkan i cirka 1x1 cm bitar.
- Fördela grönsakerna jämnt över laxen och toppa med sesamfrön och färsk koriander.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"