Anka med hoisin-glaze
Inspirationen till den här rätten kommer från klassisk pekinganka men istället för hel anka tillagas ankbröst med skinn. Ankan serveras med picklade grönsaker i fluffiga bao buns.
Över 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- Anka
- 2 hela ankbröst med skinn
- Salt och svartpeppar
- 1 msk honung
- 1 msk sojasås
Picklade grönsaker
- 2 msk risvinäger
- 1 msk socker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 gurka
- 1 morot
- 1 rödlök
- Glaze
- 1 satsuma
- 4 msk hoisinsås
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk sesamolja mörkrostad
- 2 msk stjärnanis, mortlad
- 1 msk korianderfrö, mortlade
- TILLBEHÖR
- 8 bao buns färdiga
- Sesamfrön rostade
Instruktioner
Matlagningsläge
- Skär ankbröstets skinn i ett rutmönster utan att skära i köttet. Krydda medsalt och peppar.
- Blanda honung och soja och pensla över skinnet. Låt marinera i 15–20 min.
- Sätt ugnen på 90 grader.
- Rör ihop risvinäger,socker och salt tills sockret har löst sig.
- Skiva gurka, morot ochlök tunt och lägg grönsakerna i picklingslagen. Låt stå i ca 2 timmar, gärnaöver natten.
- Riv skalet från satsumas,pressa ut juicen och blanda med hoisinsås, risvinäger, sesamolja, stjärnanisoch koriander.
- Hetta upp en panna utan fett och lägg ner ankbröstenmed skinnsidan nedåt. Stek tills skinnet är gyllene och krispigt, 6–8 min.
- Vänd ner köttsidan och stek kort, 2–3 min.
- Tillaga ankbrösten i ugnen tills de når 57 grader ikärntemperatur, låt vila ca 5 min.
- Pensla ankbrösten med glazen de sista 2–3 minuternai ugnen.
- Skiva ankbrösten tunt och fyll bao buns med anka,picklade grönsaker samt rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"







