Bang Bang kyckling
En smakrik kycklingrätt som fått sitt namn från att kycklingen bankas och sedan dras i trådar. Denna struktur gör att kycklingen absorberar såsens smaker på ett fantastiskt sätt. Rätten toppas med rostad sichuanpeppar som ger aromatiska toner och en lätt pirrande känsla på tungan.
ca 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 600 g kycklingbröstfilé
- 5 dl vatten
- 2 st salladslökar
- 3 cm ingefära
- 1 tsk salt
SÅS
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk chinkiangvinäger eller vanlig risvinäger
- 1 msk sesamolja3 st vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära
- 2 msk rörsocker
- 0,5 tsk five spice
- 2 msk crispy chili in oil
- 2 msk neutral olja
SERVERING
- 1 tsk sichuanpeppar
- 1,5 dl gurka
- 3 st salladslökar
- 1 msk rostade sesamfrön
- färsk koriander
- ris
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär salladslöken i skivor om ca 3 – 4cm och skiva ingefäran tunt. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt salladslök, ingefära och salt.
- Lägg försiktigt i kyckling och låt sjuda på medelvärme i ca 20 min.
- Lyft upp kycklingen och låt svalna.
- Banka kycklingen med en kavel eller liknande och dra isär filéerna till tunna strimlor.
- Riv ingefäran och vitlöken fint och lägg i en skål. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen.
- Häll såsen över kycklingen och rör om.
- Rosta sichuanpeppar i en torr stekpanna och mortla därefter.
- Servera kycklingen på ett fat eller i portionsskålar och strö över den rostade sichuanpepparen.
- Skala och tärna gurkan. Skiva salladslöken. Fördela salladslök, gurka och koriander över kycklingen och avsluta med de rostade sesamfröna.
- Servera tillsammans med kokt jasminris.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"