Chicken Katsu
Krispig kyckling med en sötsyrlig sås och en krämig kålsallad.
ca 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 dl majsstärkelse
- 2 dl panko glutenfri
- 1 st ägg
- 2 dl neutral olja saltpeppar
KATSUSÅS
- 0,5 dl ketchup
- 0,5 dl worsestershiresås
- 0,5 dl ostronsås
- 1 msk strösocker
KÅLSALLAD
- 0,5 st vitkålshuvud (litet)
- 2 msk tahini
- 3 msk majonnäs
- 1 msk yuzujuice
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk socker
- 2 tsk japansk soja
- 2 msk rostade sesamfrön
SERVERING
ris
Instruktioner
Matlagningsläge
- Blanda alla ingredienser till katsusåsen i en skål.
- Strimla vitkålshuvudet och finhacka vitlöken. Blanda alla övriga ingredienser i en skål och tillsätt sedan vitkålen.
- Skiva kycklingfiléerna på tvären så att du får platta filéer. Salta och peppra filéerna, vänd sedan i majsstärkelse, därefter i ägg och till sist i panko.
- Koka ris.
- Stek kycklingfiléerna i den neutrala oljan tills de fått en gyllene färg och blivit genomstekta. Lägg dem sedan på hushållspapper och salta.
- Servera med ris.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"