Kimchi sticky fried chicken
Friterad kycklinglårfilé med kimchimarinad, täckt i en söt, het och syrlig glaze. Perfekt i briochebröd med krispig kål och inlagd gurka – en koreanskinspirerad street food-favorit för hela familjen.
Över 1 tim
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 0,5 dl Kimchi marinad
- 2 msk kimchi
- 2 msk yoghurt
- 1 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk socker
- salt
- peppar
PANERING
- 1,5 dl majsstärkelse eller potatismjöl
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 tsk sesamfrön (svarta eller vita)
- 1,5 tsk gochugaru, koreanska chiliflingor
- salt
- peppar
- olja till fritering
SÖTSYRLIG SÅS
- 0,5 dl gochujang, koreansk chilipasta
- 2 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 1 msk socker
- 1 msk soja
- 1,5 msk risvinäger
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk krossad ingefära
- 1 tsk sesamolja
SERVERING
- 4 st briochebröd
- 2 dl vitkål eller rödkål
- 0,5 dl majonnäs
- inlagd dillgurka
Instruktioner
Matlagningsläge
- Finhacka kimchin och blanda med kimchi marinad, yoghurt, ljus soja, risvinäger, sesamolja och socker. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklinglårfiléerna och blanda väl.
- Låt kycklingen marineras i minst 30 minuter, gärna en timme eller över natten, så att den tar åt sig smakerna.
- Blanda ingredienserna till paneringen i en skål och ställ åt sidan.
- Finhacka vitlöksklyftorna och lägg i en liten kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till den sötsyrliga såsen i kastrullen och värm på låg värme tills sockret har lösts upp.
- Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till cirka 175°C.
- Ta ut kycklingbitarna ur marinaden och låt överflödig vätska rinna av. Vänd dem i paneringen så att de är ordentligt täckta.
- Fritera kycklingen i omgångar tills den är gyllenbrun och krispig, cirka 6–8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg den friterade kycklingen i en stor skål och häll över såsen. Blanda väl så att alla bitar täcks och blir ”sticky”.
- Rosta briochebröden och bred ett lager majonnäs på båda brödhalvorna och lägg på finstrimlad kål. Lägg på kycklingen och toppa med inlagd dillgurka.
- Servera omedelbart och njut!
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"