Kimchi sticky fried chicken

Friterad kycklinglårfilé med kimchimarinad, täckt i en söt, het och syrlig glaze. Perfekt i briochebröd med krispig kål och inlagd gurka – en koreanskinspirerad street food-favorit för hela familjen.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 500 g kycklinglårfilé 
  • 0,5 dl Kimchi marinad 
  • 2 msk kimchi
  • 2 msk yoghurt 
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk socker
  • salt
  • peppar

PANERING

  • 1,5 dl majsstärkelse eller potatismjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver 
  • 2 tsk sesamfrön (svarta eller vita) 
  • 1,5 tsk gochugaru, koreanska chiliflingor 
  • salt  
  • peppar 
  • olja till fritering 

SÖTSYRLIG SÅS

  • 0,5 dl gochujang, koreansk chilipasta
  • 2 msk rapsolja 
  • 2 msk honung 
  • 1 msk socker 
  • 1 msk soja 
  • 1,5 msk risvinäger 
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk krossad ingefära
  • 1 tsk sesamolja  

SERVERING

  • 4 st briochebröd 
  • 2 dl vitkål eller rödkål
  • 0,5 dl majonnäs 
  • inlagd dillgurka
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Finhacka kimchin och blanda med kimchi marinad, yoghurt, ljus soja, risvinäger, sesamolja och socker. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklinglårfiléerna och blanda väl. 
  2. Låt kycklingen marineras i minst 30 minuter, gärna en timme eller över natten, så att den tar åt sig smakerna.
  3. Blanda ingredienserna till paneringen i en skål och ställ åt sidan.
  4. Finhacka vitlöksklyftorna och lägg i en liten kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till den sötsyrliga såsen i kastrullen och värm på låg värme tills sockret har lösts upp.
  5. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till cirka 175°C.
  6. Ta ut kycklingbitarna ur marinaden och låt överflödig vätska rinna av. Vänd dem i paneringen så att de är ordentligt täckta. 
  7. Fritera kycklingen i omgångar tills den är gyllenbrun och krispig, cirka 6–8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. 
  8. Lägg den friterade kycklingen i en stor skål och häll över såsen. Blanda väl så att alla bitar täcks och blir ”sticky”.
  9. Rosta briochebröden och bred ett lager majonnäs på båda brödhalvorna och lägg på finstrimlad kål. Lägg på kycklingen och toppa med inlagd dillgurka. 
  10. Servera omedelbart och njut!
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Önskar man en mildare kyckling kan man ersätta halva mängden gochujang med ketchup.
Sticky chinese chicken
Huvudrätt

Sticky chinese chicken

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Gouchujangfärs med restfest
Huvudrätt

Gouchujangfärs med restfest

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Bang Bang kyckling
Huvudrätt

Bang Bang kyckling

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

California rolls
Huvudrätt

California rolls

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 45 min

Krämig ssamjangpasta
Huvudrätt

Krämig ssamjangpasta

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Makirullar
Huvudrätt

Makirullar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs
Huvudrätt

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen