Ingredienser
- 400 gram udonnudlar
- 2 st pak choi
- 2 st kokta humrar
- 1 gul lök
- 1 msk Vitlök krossad
- 1 msk neutral olja
- 100 g shiitake
- 2 msk Ingefära krossad
- 0,5 g saffran
- 1 liter färdig ramenbuljong, gärna miso
- 1 msk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk Sesamolja mörkrostad
- 2 msk smör
- TILLBEHÖR
- Ett litet knippe salladslök
- Halverade löskokta ägg
- 150 g sockerärtor
- Sesamfrön rostade
- Färsk koriander
- Sjögräschips sesam
- Chiliolja
Instruktioner
Matlagningsläge
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dela pak choi på hälften och koka dem lätt.
- Ta bort skalet och dela humrarna.
- Hacka löken grovt.
- Fräs vitlök, lök, shiitake, försiktigt i ca 3 minuter. Tillsätt saffran och fortsätta fräsa i ca 1 minut.
- Tillsätt ramenbuljongen, soja, risvinäger och sesamolja och låt sjuda försiktigt ca 10 min.
- Värm hummern försiktigt i buljongen innan servering
- Tillsätt smöret i buljongen just innan den hälls över rätten.
- Skiva salladslöken tunt.
- Fördela nudlar och hummer i skålar.
- Häll över buljongen.
- Toppa med löskokta ägghalvor, salladslök, sockerärtor, rostade sesamfrön, koriander och sjögräschips.
- Droppa eventuellt på chiliolja för lite extra hetta.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"













