Buffalo wings med piri-piri
Saftiga, krispiga kycklingvingar med kraftfull hetta från piri-piri och en smörig, syrlig sås med inslag av lönnsirap och vitlök. Vingarna bakas i ugnen med en kryddmix som ger dem en gyllene yta, och vänds sedan i en smakrik glaze. Toppa med färsk koriander för en fräsch kontrast. Perfekt som snacks eller till buffé.
ca 45 min
Kyckling & fågel

Ingredienser
- 1 kg kycklingvingar
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk lökpulver
PIRI-PIRI SÅS
- 3 msk Piri-piri sås
- 4 msk smör
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 msk lönnsirap eller honung
- 0,5 msk vitlökspulver
- 1 tsk worcestershiresås
SERVERING
- färsk koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
- Värm ugnen till 200°C.
- Låt kycklingvingarna bli rumstempererade och torka dem sedan med hushållspapper.
- Blanda bakpulver, salt, peppar och paprikapulver i en stor skål. Lägg i kycklingvingarna och rör om tills de är jämnt täckta av kryddblandningen.
- Lägg kycklingvingarna på ett ugnsgaller med en plåt under för att fånga upp fettet.
- Stek kycklingvingarna i ugnen 35–40 minuter, tills de är krispiga.
- Gör såsen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull och värm tills smöret är smält.
- När kycklingvingarna är klara, vänd dem i piri-piri såsen, toppa med grovhackad koriander och servera genast.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"