Buffalo wings med piri-piri

Saftiga, krispiga kycklingvingar med kraftfull hetta från piri-piri och en smörig, syrlig sås med inslag av lönnsirap och vitlök. Vingarna bakas i ugnen med en kryddmix som ger dem en gyllene yta, och vänds sedan i en smakrik glaze. Toppa med färsk koriander för en fräsch kontrast. Perfekt som snacks eller till buffé.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Buffalo wings med piri-piri
Ingredienser
1
portioner
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk lökpulver

PIRI-PIRI SÅS

  • 3 msk Piri-piri sås
  • 4 msk smör
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk lönnsirap eller honung
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 1 tsk worcestershiresås

SERVERING

  • färsk koriander
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Låt kycklingvingarna bli rumstempererade och torka dem sedan med hushållspapper.
  3. Blanda bakpulver, salt, peppar och paprikapulver i en stor skål. Lägg i kycklingvingarna och rör om tills de är jämnt täckta av kryddblandningen.
  4. Lägg kycklingvingarna på ett ugnsgaller med en plåt under för att fånga upp fettet.
  5. Stek kycklingvingarna i ugnen 35–40 minuter, tills de är krispiga.
  6. Gör såsen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull och värm tills smöret är smält.
  7. När kycklingvingarna är klara, vänd dem i piri-piri såsen, toppa med grovhackad koriander och servera genast.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
För en äkta amerikansk touch – servera gärna kycklingvingarna med selleristavar och blue cheese-dressing.
Pankotorsk med mangosalsa
Huvudrätt

Pankotorsk med mangosalsa

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

Kimchi sticky fried chicken
Huvudrätt

Kimchi sticky fried chicken

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Makirullar
Huvudrätt

Makirullar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Ugnsbakad chililax
Huvudrätt

Ugnsbakad chililax

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs
Huvudrätt

Wokade bönnudlar med ingefära och het fläskfärs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Pad Thai med kyckling och ostronskivling
Huvudrätt

Pad Thai med kyckling och ostronskivling

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Anchofläsk
Huvudrätt

Anchofläsk

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min