Furikake med chilirostade sesamfrön och nori
Furikake är en japansk kryddblandning med sesam som bas. I denna variant får furikaken en extra kick från chilirostade sesamfrön och nori, vilket ger en perfekt balans av umami, krispighet och hetta. Enkel att göra hemma och ett fantastiskt sätt att förhöja dina måltider!
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 3 msk svarta sesamfrön
- 3 msk chilirostade sesamfrön
- 1 tsk socker
- 0,5 tsk torkad malen ingefära
- 1 tsk soja
- 2 st ark noriblad
- 2 msk bonitoflingor
Instruktioner
Matlagningsläge
- Rosta de svarta sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter, rör om regelbundet. Tillsätt socker, malen ingefära och soja. Rör snabbt så att fröna inte bränns och sojan avdunstar. Låt svalna.
- Blanda den rostade blandningen med chilirostade sesamfrön och mixa eller mortla dem lätt. Fröna ska bara krossas något men behålla sin form till största delen.
- Smula eller skär noriarken i små bitar.
- Tillsätt noriarken och bonitoflingorna till blandningen och rör om.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"