Chipotlemajonnäs
Majonnäs med en härlig hetta och rökig smak från chipotlechili. Utmärkt till hamburgare, stekt kött, som dipp till pommes frites eller som topping på en råbiff.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 2 st äggula
- 2 tsk dijonsenap
- 3 dl rapsolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2,5 msk chili chipotlekrydda
- 2 msk vatten
- 2 tsk socker
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk citronzest
- 0,5 tsk salt
- 1 msk citronjuice
Instruktioner
Matlagningsläge
- Blanda chili chipotlekrydda, vatten och vinäger och låt stå i cirka 10 minuter.
- Lägg äggulan och dijonsenapen i en hög, smal behållare där mixerstaven når botten.
- Tillsätt försiktigt oljan och chipotleblandningen.
- Sätt mixerstaven i botten och starta den på högsta hastighet.
- Dra långsamt upp mixerstaven medan du mixar. Om du drar upp för snabbt eller startar mixerstaven på vägen ner kan majonnäsen spricka.
- Pressa ner vitlöken och tillsätt de övriga ingredienserna, mixa igen.
- Om majonnäsen blir för tjock, tillsätt ytterligare en matsked vatten.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"