Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout

En krämig, frisk sås med nordafrikansk karaktär med Ras el Hanout och tahini. Perfekt till grillat, som dip eller som smakrikt inslag till plockrätterna.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt 
  • 2 msk tahini 
  • 1 tsk ras el hanout 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 1 tsk citronsaft 
  • 0,5 tsk citronzest 
  • 1 tsk honung 
  • 1 msk olivolja 
  • 0,5 tsk
  • salt 
  • svartpeppar 

SERVERING

  • olivolja 
  • ras el hanout
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Finhacka vitlöken och lägg den i en skål. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och blanda. Smaka av med svartpeppar. 
  2. Låt stå i minst 10 minuter så att smakerna hinner sätta sig. 
  3. Ringla över lite olivolja och strö ras el hanout ovanpå för dekoration vid servering.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Såsen fungerar även bra som dip till dina favoritgrönsaker eller som ett tillbehör till plockbordet.
Piri piri chutney
Såser & röror

Piri piri chutney

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Ingefärsdressing
Såser & röror

Ingefärsdressing

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Aromatisk chiliolja med crunch
Såser & röror

Aromatisk chiliolja med crunch

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

ca 30 min

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori
Såser & röror

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Chipotlemajonnäs
Såser & röror

Chipotlemajonnäs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

BBQ rub
Såser & röror

BBQ rub

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Chimmichurrisås
Såser & röror

Chimmichurrisås

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min