Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout
En krämig, frisk sås med nordafrikansk karaktär med Ras el Hanout och tahini. Perfekt till grillat, som dip eller som smakrikt inslag till plockrätterna.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 2 msk tahini
- 1 tsk ras el hanout
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 tsk citronzest
- 1 tsk honung
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk
- salt
- svartpeppar
SERVERING
- olivolja
- ras el hanout
Instruktioner
Matlagningsläge
- Finhacka vitlöken och lägg den i en skål. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och blanda. Smaka av med svartpeppar.
- Låt stå i minst 10 minuter så att smakerna hinner sätta sig.
- Ringla över lite olivolja och strö ras el hanout ovanpå för dekoration vid servering.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"