Sesam- och pankocrust med vitlök och citron
En krispig och smakrik topping med många användningsområden. Perfekt på allt från sallader som krutonger i strösselform till nudelrätter, eller som ett alternativ till rostad lök på korven.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 2 dl panko
- 1 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk gochugaru, koreanska chiliflingor
- 1 st citron
- 1 dl chilirostade
- sesamfrön
- salt
Instruktioner
Matlagningsläge
- Stek panko i smör och rapsolja i en stekpanna på medelhög värme, rör om kontinuerligt.
- Tillsätt pressad eller riven vitlök och gochugaru, och stek vidare tills blandningen får en gyllene färg. Ta av stekpannan från värmen.
- Riv citronen och spara zesten. Tillsätt citronzesten och sesamfröna, och låt blandningen svalna.
- Smaka av med salt.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"