Green Chutney

Ett fantastiskt tillbehör med sting och fräschör, perfekt till indiska och asiatiska rätter samt grillat. Koriander och mynta möts med chili och ingefära i en vacker grön färg.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 0,5 dl korianderblad krossade 
  • 1,5 dl färsk mynta, grovhackad 
  • 0,25 st gul lök 
  • 1 st grön chili 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 dl bladspenat 
  • 2 msk limejuice 
  • 2 msk strösocker 
  • 2 tsk rapsolja 
  • salt
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Skär lök, grön chili och vitlök i mindre bitar. Skala och riv ingefäran.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det blir helt slätt.
  3. Smaka av med salt och eventuellt mer socker och limejuice.
  4. Låt stå i cirka 10 minuter innan servering för bästa smak.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Chutneyn kan användas som marinad eller som ingrediens i en kall sås med crème fraîche.
Sesam- och pankocrust med vitlök och citron
Såser & röror

Sesam- och pankocrust med vitlök och citron

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Aromatisk chiliolja med crunch
Såser & röror

Aromatisk chiliolja med crunch

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

ca 30 min

BBQ rub
Såser & röror

BBQ rub

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout
Såser & röror

Kryddig yoghurtsås med Ras el Hanout

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Chipotlemajonnäs
Såser & röror

Chipotlemajonnäs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori
Såser & röror

Furikake med chilirostade sesamfrön och nori

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min

Piri piri chutney
Såser & röror

Piri piri chutney

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min