Vaniljpannacotta med yuzusås
En klassisk krämig dessert med en frisk syrlighet från såsen. Byt ut grädden mot exempelvis kokosgrädde för att göra den helt vegansk. Receptet använder agar agar, en rödalg som är helt vegansk och fungerar som gelatin. Perfekt dessert för kalas och middagar som kan förberedas dagen innan.
Över 1 tim
Vegetarisk

Ingredienser
- 1 tsk agar agar
- 1 st vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 4 msk strösocker
YUZUSÅS
- 0,75 dl yuzujuice
- 0,5 tsk agar agar
- 0,75 dl vatten
- 0,75 dl strösocker
Instruktioner
Matlagningsläge
PANACOTTA
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en kniv. Det gör inget om lite frön blir kvar på stången.
- Lägg vaniljstången i en kastrull tillsammans med agar agar, grädde och strösocker. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter under omrörning.
- Sila bort vaniljstången och häll vätskan direkt i serveringsglas.
- Låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten.
YUZUSÅS
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 4 minuter under omrörning.
- Häll såsen direkt över pannacottan när den har stelnat något. Om pannacottan inte har stelnat, kan såsen hällas i en skål och förvaras i kylen i minst 3 timmar.
- Servera yuzusåsen ovanpå pannacottan.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"