Vaniljpannacotta med yuzusås

En klassisk krämig dessert med en frisk syrlighet från såsen. Byt ut grädden mot exempelvis kokosgrädde för att göra den helt vegansk. Receptet använder agar agar, en rödalg som är helt vegansk och fungerar som gelatin. Perfekt dessert för kalas och middagar som kan förberedas dagen innan.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 1 tsk agar agar
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker  

YUZUSÅS

  • 0,75 dl yuzujuice
  • 0,5 tsk agar agar
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker
Instruktioner
Matlagningsläge

PANACOTTA

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en kniv. Det gör inget om lite frön blir kvar på stången.
  2. Lägg vaniljstången i en kastrull tillsammans med agar agar, grädde och strösocker. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter under omrörning.
  3. Sila bort vaniljstången och häll vätskan direkt i serveringsglas.
  4. Låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten.

YUZUSÅS

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 4 minuter under omrörning.
  2. Häll såsen direkt över pannacottan när den har stelnat något. Om pannacottan inte har stelnat, kan såsen hällas i en skål och förvaras i kylen i minst 3 timmar.
  3. Servera yuzusåsen ovanpå pannacottan.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tarte tatin på päron med syltad ingefära
Sött

Tarte tatin på päron med syltad ingefära

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Key lime pie med yuzu
Sött

Key lime pie med yuzu

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min