Key lime pie med yuzu
En len och frisk dessert med syrlig yuzujuice och kondenserad mjölk. Serveras med vispad grädde och limezest för maximal fräschör. Perfekt avslut på en middag. Lika elegant som enkel att göra.
ca 45 min
Vegetarisk

Ingredienser
BOTTEN
- 200 g digestivekex (ca 12 kex)
- 100 g smör
FYLLNING
- 5 st äggulor
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
- 0,5 dl färskpressad limejuice
- 0,5 dl yuzujuice
- 1 msk limezest
TOPPING
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- limezest
Instruktioner
Matlagningsläge
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mixa digestivekexen i en matberedare tills de blir smulor.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter).
- Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills det är lätt gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna.
- Vispa äggulorna i en bunke tills de blivit lite fluffiga. Tillsätt kondenserad mjölk, färskpressad limejuice, yuzujuice och limezest och blanda väl.
- Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet.
- Grädda pajen i ugnen i ca 15 minuter, eller tills fyllningen har stelnat något men fortfarande är lite lös i mitten.
- Ta ut pajen och låt den svalna i rumstemperatur. Ställ den sedan i kylen i minst 2 timmar för att stelna ordentligt.
- Vispa grädden fluffig och spritsa fina toppar på pajen.
- Dekorera med florsocker och riven limezest.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"