Key lime pie med yuzu

En len och frisk dessert med syrlig yuzujuice och kondenserad mjölk. Serveras med vispad grädde och limezest för maximal fräschör. Perfekt avslut på en middag. Lika elegant som enkel att göra.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner

BOTTEN

  • 200 g digestivekex (ca 12 kex) 
  • 100 g smör

FYLLNING

  • 5 st äggulor 
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 0,5 dl färskpressad limejuice 
  • 0,5 dl yuzujuice
  • 1 msk limezest 

TOPPING

  • 2 dl vispgrädde 
  • 1 msk florsocker 
  • limezest
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Mixa digestivekexen i en matberedare tills de blir smulor. 
  3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). 
  4. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills det är lätt gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna. 
  5. Vispa äggulorna i en bunke tills de blivit lite fluffiga. Tillsätt kondenserad mjölk, färskpressad limejuice, yuzujuice och limezest och blanda väl. 
  6. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet. 
  7. Grädda pajen i ugnen i ca 15 minuter, eller tills fyllningen har stelnat något men fortfarande är lite lös i mitten.
  8. Ta ut pajen och låt den svalna i rumstemperatur. Ställ den sedan i kylen i minst 2 timmar för att stelna ordentligt. 
  9. Vispa grädden fluffig och spritsa fina toppar på pajen. 
  10. Dekorera med florsocker och riven limezest.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
Fantastiskt god att servera tillsammans med bär som jordgubbar och hallon.
Vaniljpannacotta med yuzusås
Sött

Vaniljpannacotta med yuzusås

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

Över 1 tim

Tarte tatin på päron med syltad ingefära
Sött

Tarte tatin på päron med syltad ingefära

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min