Koreansk Bulgogi i salladsblad

Koreansk fingerfood med smakrikt kryddat kött i ett krispigt salladsblad. För en mer mättande variant, lägg ris i botten och servera med kimchi och chilimajonnäs.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 2 dl Bulgogi marinad/sås
  • 800 g entrecote eller lövbiff 
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk salt 

SERVERING

salladsblad, exempelvis frissé, lollo rosso eller gemsallad rostade sesamfrön salladslök

Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Skiva köttet och löken i strimlor. Blanda med 1 dl bulgogi marinad eller tills köttet är lagom täckt. Salta.
  2. Stek köttet på medelhög värme tills det får fin färg.
  3. Skär salladslöken i tunna skivor och bryt av salladsbladen.
  4. Lägg en sked kött i varje salladsblad och toppa med sesamfrön och salladslök.
  5. Använd resten av bulgogi marinaden som dippsås till de fyllda salladsbladen.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Grillat ssamjangspett
Smårätt

Grillat ssamjangspett

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
1
 omdömen

Över 1 tim

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam
Smårätt

Sashimi på lax med yuzuponzu och sesam

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Popcornshrimp med gochujangmajonnäs
Smårätt

Popcornshrimp med gochujangmajonnäs

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Kimchi
Smårätt

Kimchi

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Okonomiyaki
Smårätt

Okonomiyaki

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 45 min

Kryddiga lammspett med sting
Smårätt

Kryddiga lammspett med sting

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim

Gurksallad med sesamdressing
Smårätt

Gurksallad med sesamdressing

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min