Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu
En fräsch sallad som passar vid de flesta tillfällen. Krispig kål kombineras med nötiga sesamfrön och syrlig yuzu. Perfekt till stekt kyckling eller som ett tillbehör till sushi.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 0,5 st vitkålshuvud (litet)
- 2 msk tahini
- 3 msk majonnäs
- 1 msk yuzujuice
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk socker
- 2 tsk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 2 msk rostade sesamfrön
- Salt
SERVERING
- rostade sesamfrön
Instruktioner
Matlagningsläge
- Strimla kålen fint med kniv eller mandolin och lägg den i en skål med isvatten.
- Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Lägg i en separat skål och tillsätt alla övriga ingredienser. Blanda väl.
- Låt kålen rinna av ordentligt så att den torkar, och blanda sedan med dressingen. Smaka av med salt.
- Toppa gärna kålsalladen med lite extra rostade sesamfrön.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"