Krämig kålsallad med rostade sesamfrön och yuzu

En fräsch sallad som passar vid de flesta tillfällen. Krispig kål kombineras med nötiga sesamfrön och syrlig yuzu. Perfekt till stekt kyckling eller som ett tillbehör till sushi.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 0,5 st vitkålshuvud (litet)
  • 2 msk tahini
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk yuzujuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Salt

SERVERING

  • rostade sesamfrön
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Strimla kålen fint med kniv eller mandolin och lägg den i en skål med isvatten.
  2. Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Lägg i en separat skål och tillsätt alla övriga ingredienser. Blanda väl.
  3. Låt kålen rinna av ordentligt så att den torkar, och blanda sedan med dressingen. Smaka av med salt.
  4. Toppa gärna kålsalladen med lite extra rostade sesamfrön.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Algsallad
Sallad

Algsallad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing
Sallad

Sjögräsnudelsallad med jordnötsdressing

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Vietnamesisk nudelsallad
Sallad

Vietnamesisk nudelsallad

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 30 min

Tomatsallad med chimmichurri
Sallad

Tomatsallad med chimmichurri

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen

ca 30 min