Vietnamesisk biff nudelsoppa

En mustig soppa med djup, hetta och en mängd spännande smaker.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
4
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 600 g nötkött, t.ex. högrev 
  • 250 g vetenudlar
  • 2 msk neutral olja 
  • 2 cm ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st gul lök 
  • 1 st tomat 
  • 2 msk chili anchoflakes
  • 2 msk five spice
  • 3 st stjärnanis hel 
  • 2 tsk strösocker 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl risvinäger 
  • 3 msk chinkiangvinäger 
  • 1 l vatten 
  • 1 st lagerblad 
  • 1 st kanelstång (liten)
  • 1 tsk sichuanpeppar 
  • 4 st bok choi 
  • färsk koriander 
  • salt
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Tärna köttet och låt det koka upp i vatten. Häll av vattnet och skölj köttet snabbt med kallt vatten.
  2. Skiva gul lök, tomat och schalottenlök, och fräs tillsammans med olja i en gryta.
  3. Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Tillsätt dem till grytan och stek tills löken blivit mjuk.
  4. Tillsätt chili anchoflakes, five spice, stjärnanis, socker och tomatpuré. Låt koka ihop i 2 minuter. Tillsätt köttet.
  5. Häll på japansk soja, risvinäger, chinkiangvinäger och sist vatten. Lägg i lagerblad, kanelstång och sichuanpeppar, och låt puttra tills köttet blivit mört, cirka 1,5 timmar.
  6. Smaka av med salt.
  7. Koka bok choy i cirka 2 minuter, eller tills de blir mjuka.
  8. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Servera bok choy, nudlar och köttsoppan i en djup skål. Toppa med hackad koriander.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar
Soppa

Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim