Ingredienser
- 600 g nötkött, t.ex. högrev
- 250 g vetenudlar
- 2 msk neutral olja
- 2 cm ingefära
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st schalottenlökar
- 1 st gul lök
- 1 st tomat
- 2 msk chili anchoflakes
- 2 msk five spice
- 3 st stjärnanis hel
- 2 tsk strösocker
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl japansk soja
- 0,5 dl risvinäger
- 3 msk chinkiangvinäger
- 1 l vatten
- 1 st lagerblad
- 1 st kanelstång (liten)
- 1 tsk sichuanpeppar
- 4 st bok choi
- färsk koriander
- salt
Instruktioner
Matlagningsläge
- Tärna köttet och låt det koka upp i vatten. Häll av vattnet och skölj köttet snabbt med kallt vatten.
- Skiva gul lök, tomat och schalottenlök, och fräs tillsammans med olja i en gryta.
- Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Tillsätt dem till grytan och stek tills löken blivit mjuk.
- Tillsätt chili anchoflakes, five spice, stjärnanis, socker och tomatpuré. Låt koka ihop i 2 minuter. Tillsätt köttet.
- Häll på japansk soja, risvinäger, chinkiangvinäger och sist vatten. Lägg i lagerblad, kanelstång och sichuanpeppar, och låt puttra tills köttet blivit mört, cirka 1,5 timmar.
- Smaka av med salt.
- Koka bok choy i cirka 2 minuter, eller tills de blir mjuka.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera bok choy, nudlar och köttsoppan i en djup skål. Toppa med hackad koriander.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"