Misosoppa
En klassisk misosoppa lagad på dashi och miso. Dashi är en umamirik japansk buljong som traditionellt görs på på kombu (tång) och katsuobushi (rökt bonitofisk). Det finns också veganska varianter med kombu och shiitake-svamp.
ca 30 min
Vegetarisk

Ingredienser
- 10 dl dashi-buljong (från pulver)
- 100 g fast tofu
- 1 stjälk salladslök
- 3–4 msk misopasta
- SERVERING
- Sjögräschips sesam
Instruktioner
Matlagningsläge
- Gör dashibuljongen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm dashi i en kastrull tills den nästan kokar.
- Tärna tofun i mindre bitar.
- Skär salladslöken.
- Tillsätt tofu och salladslök i den varma buljongen och låt sjuda någon minut.
- Rör ut misopastan genom att ta en slev med lite av den varma buljongen och lösa upp misopastan i sleven. Häll sedan tillbaka i kastrullen. (Låt inte mison koka, då tappar den smak och nyttiga enzymer.)
- Toppa med sjögräschips precis innan servering.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"


