Misosoppa

En klassisk misosoppa lagad på dashi och miso. Dashi är en umamirik japansk buljong som traditionellt görs på på kombu (tång) och katsuobushi (rökt bonitofisk). Det finns också veganska varianter med kombu och shiitake-svamp.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
 omdömen
Misosoppa
Ingredienser
1
portioner
  • 10 dl dashi-buljong (från pulver)
  • 100 g fast tofu
  • 1 stjälk salladslök
  • 3–4 msk misopasta
  • SERVERING
  • Sjögräschips sesam
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Gör dashibuljongen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm dashi i en kastrull tills den nästan kokar.
  3. Tärna tofun i mindre bitar.
  4. Skär salladslöken.
  5. Tillsätt tofu och salladslök i den varma buljongen och låt sjuda någon minut.
  6. Rör ut misopastan genom att ta en slev med lite av den varma buljongen och lösa upp misopastan i sleven. Häll sedan tillbaka i kastrullen. (Låt inte mison koka, då tappar den smak och nyttiga enzymer.)
  7. Toppa med sjögräschips precis innan servering.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Vietnamesisk nudelsoppa med biff
Soppa

Vietnamesisk nudelsoppa med biff

Inga omdömen
Inga omdömen
(
5.0
 stjärnor)
 • ​
5
 omdömen

Över 1 tim

Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar
Soppa

Syrlig kycklingsoppa med shiratakinudlar

Inga omdömen
Inga omdömen
(
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen

ca 1 tim