Gambas al ajillo med citron

Vansinnigt goda räkor i en riklig blandning av vitlöksdoftande olja och citron. Perfekt som förrätt på buffén eller som en delad rätt vid en familjemiddag.

Inga omdömen
Inga omdömen
(
0.0
 stjärnor)
 • ​
0
 omdömen
Ingredienser
1
portioner
  • 700-800g stora Vannameiräkor
  • 3 msk vitlök krossad
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk neutral olja
  • 1,5 msk smör 
  • 1,5 tsk gochugaru, koreanska chiliflingor
  • 2 msk citronsaft 
  • 1 msk citronzest 
  • 1,5 dl persilja
  • salt 
  • svartpeppar   

SERVERING 

  • 1 st röd chili citronklyftor 
  • ljust surdegsbröd eller baguette
Instruktioner
Matlagningsläge
  1. Värm upp oljorna och smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt vitlökspastan och fräs tills den blir gyllene.
  3. Lägg i räkorna och stek dem i cirka 2–3 minuter per sida tills de blir rosa.
  4. Tillsätt gochugaru, citronsaft och citronzest, och blanda väl.
  5. Hacka persiljan och rör ner den i pannan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp de stekta räkorna och oljan på ett stort fat eller i portionsskålar.
  8. Skär chilin i tunna skivor och toppa rätten med dem samt citronklyftor.
  9. Servera med skivat bröd att doppa i den smakrika oljan.
Vad tyckte du om receptet?
Ditt omdöme:
Tack för ditt omdöme!
Någonting gick fel. Var god försök senare!
Tips!
För en mer mättande rätt, blanda de stekta räkorna med nykokt spagetti och hackad färsk tomat.