Gambas al ajillo med citron
Vansinnigt goda räkor i en riklig blandning av vitlöksdoftande olja och citron. Perfekt som förrätt på buffén eller som en delad rätt vid en familjemiddag.
ca 30 min
Fisk & skaldjur

Ingredienser
- 700-800g stora Vannameiräkor
- 3 msk vitlök krossad
- 5 msk olivolja
- 2 msk neutral olja
- 1,5 msk smör
- 1,5 tsk gochugaru, koreanska chiliflingor
- 2 msk citronsaft
- 1 msk citronzest
- 1,5 dl persilja
- salt
- svartpeppar
SERVERING
- 1 st röd chili citronklyftor
- ljust surdegsbröd eller baguette
Instruktioner
Matlagningsläge
- Värm upp oljorna och smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt vitlökspastan och fräs tills den blir gyllene.
- Lägg i räkorna och stek dem i cirka 2–3 minuter per sida tills de blir rosa.
- Tillsätt gochugaru, citronsaft och citronzest, och blanda väl.
- Hacka persiljan och rör ner den i pannan.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp de stekta räkorna och oljan på ett stort fat eller i portionsskålar.
- Skär chilin i tunna skivor och toppa rätten med dem samt citronklyftor.
- Servera med skivat bröd att doppa i den smakrika oljan.
This modal has dynamic content through "JavaScript \ Modal Logic"